Het is van belang dat je nieuwe schaduwdoek in één keer goed hangt. Je hebt er dan simpelweg geen omkijken meer naar en hebt dan altijd een plekje met schaduw waar je lekker van kunt genieten tijdens het warme weer. Daarnaast zorgt een schaduwdoek dat je ook nog eens lekker buiten kunt zitten zonder dat je volledig blootgesteld wordt aan UV-straling. Volop voordelen dus. Maar hoe hang je het doek het beste op?

Aandachtspunten

Voordat je van start kunt gaan met monteren, is het belangrijk dat je een plek uitzoekt om een schaduwdoek op te hangen. Een belangrijk aandachtspunt is om rekening te houden met de stand van de zon in de tuin of op je terras. Soms heb je al vanuit je tuin of terras zelf bevestigingspunten, maar het kan natuurlijk ook zijn dat er geen bevestigingspunten zijn. Als dat het geval is, dan kan je overwegen om speciale palen in de tuin te plaatsen. Daartussen hang je het doek.

Schaduwdoek ophangen

Als je de locatie bepaalt hebt en de bevestigingspunten hebt opgehangen, moet je het doek spannen. Zo moet er bijvoorbeeld een hellingshoek van minimaal 30 graden in het schaduwdoek zitten. Dit is belangrijk zodat er geen water op het doek blijft liggen. Het is belangrijk dat je het schaduwdoek nu goed strak gaat spannen. Het voordeel van goed strak hangen is ook dat eventuele vouwen die door de verpakking zijn ontstaan nu recht trekken. Zo krijg je een strak gespannen doek.

Meer informatie

Wil je meer informatie over onze schaduwdoeken en het ophangen? In dat geval kun je altijd contact met ons opnemen. Onze specialisten staan altijd voor je klaar en geven je altijd een passend advies over de montage.